CNCWork intelligens habvágó gépek tervezése, gyártása


CNCWork intelligens habvágó gépek tervezése, gyártása

Logo

 HU  ENMûszaki paraméterek

 

A CNCWork számítógép vezérlésû habvágó géppel könnyedén lehet megmunkálni szabványos nagy méretû (120 * 60 cm -es) XPS lapokat éppúgy, mint akár 2500 mm széles EPS tömböket.

A standard alapgép kétféle teljesítményû fûtõszál-vezérlést biztosító elektronikával készül.

A rövidebb feszített szállal, illetve ehhez tartozó elektronikával mûködõ berendezés paraméterei:

- maximális vágási szélesség 1500 mm
- maximális vágási mélység 1300 mm
- maximális vágási magasság 610 mm
- hõszál fûtése 50 VDC (PWM)

A hosszabb feszített szállal, illetve ehhez tartozó elektronikával mûködõ berendezés paraméterei:

- maximális vágási szélesség XPS habok esetén 2500 mm, EPS haboknál 3000 mm
- maximális vágási mélység 1300 mm
- maximális vágási magasság 610 mm
- hõszál fûtése 50 - 100 VDC (PWM)Természetesen vállaljuk egyedi igényekre tervezett nagyobb méretû gépek építését.

A futópálya és a torony, könnyedsége és flexibilis távolság-állítási lehetõségei mellett igen nagy stabilitást biztosít - precíz és rezgésmentes vágás valósítható meg.

A berendezés két oldala egymástól egészen 2000 mm távolságig állítható be - ezzel biztosítjuk a hõszál kívánt hosszát (tehát azt, hogy mekkora anyagmennyiséget kívánunk egyszerre vágni).


Más gépektõl eltérõen a CNCWork a vágási sebesség, a vágó-szál vezérelt hõmérsékletének, továbbá a feszítõerõ automatikus beállításának együttes optimalizálásával eléri, hogy nincs szükség a szálak végén alkalmazott külön hûtésre; minden esetben egyenletes vágási felületet kapunk a hab belsejében, valamint a szélén.

A gépnek nem abszolut, hanem relatív nulla pontja van - ezt az jelenti, hogy a felhasználó szabadon választhatja meg a vágandó hab méreteinek, illetve saját igényeinek megfelelõen a vágó pálya kezdeti pontját. Természetesen a vágás végén a gép ide tér vissza.

A gép vágási pontossága ± 0,001


A CNCWork habvágógéphez egyszerû, könnyen kezelhetõ, igen kedvezõ árú vezérló
szoftver használható. A vágási pálya, az út tervezése ugyancsak egyszerûen valósítható meg. A grafikus objektumokat, szövegeket, stb. megtervezheti pl. CorelDraw -ban, avagy egy nagyszerû hazai fejlesztésû szoftver segítségével. Ez utóbbival nemcsak a grafikai tervezést, hanem a vágási pálya tervezését-optimalizálását is el tudja végezni. Ezzel a szoftverrel a felhasználó teljes szabadásot élvez, nem korlátozzák a más gépeknél használt programok merevségei, tetszóleges kezdet -és végpontú pályákat alkothat meg.

A berendezés mûködtetésének elsajátítását, illetve a megfelõ vágó útvonalak tervezését részletes használati utasítás, valamint a szoftverekhez tartozó Help és Tutorial segíti. Ezen túl telefonos tanácsadással szívesen állunk a felhasználók rendelkezésére.

 

Elektromos jellemzõk:

Tápellátás: 220 VAC. A habvágó mechanika léptetõmotorjainak tápellátása 24 VDC; vezérlés 4D chopper.
Hõszál vezérlés 50 CDC / 50-100 VDC, PWM. Hõszál teljesítményvezérlése: tág határok közt szabályozható, mûszeres visszajelzéssel.
Mozgásvezérlés: alapesetben PC natív parallel portról, illetve ennek hiányában alaplabba illesztett parallel port illesztőkártáyával.

 


Kapcsolat: info@cncwork.org

Tel: 36-30-964-1929
36-22-372-199

© CNC Work, 2008-2023